UN Women Nederland is één van de twaalf nationale comités van UN Women, de organisatie van de Verenigde Naties voor gendergelijkheid en vrouwenrechten. UN Women voert projecten uit in meer dan honderd landen gericht op het verbeteren van de levens van meisjes en vrouwen. UN Women Nederland zet haar kennis en netwerk in om fondsen te werven voor dit wereldwijde werk van UN Women, campagne te voeren voor gendergelijkheid in Nederland en stakeholders te verbinden rondom het realiseren van SDG 5, Gender Equality.

UN Women Nederland is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in oktober 2016. Momenteel bestaat onze organisatie uit een meewerkend bestuur van negen personen en een managementteam van drie personen. Daaromheen zit een schil met zeer actieve vrijwilligers.

Het bestuurslid Corporate Partnerships heeft de volgende aandachtsgebieden:

  • Contacten leggen en onderhouden met in Nederland gevestigde bedrijven
  • Aangaan van partnerships
  • Deelname bevorderen aan onze campagnes zoals Orange the World en HeForShe
  • Aanjagen van cause-related marketing en corporate philanthrophy.

Voor deze rol is het een pré als je beschikt over een actief netwerk binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast wordt van bestuursleden gevraagd zich actief in te zetten op hun eigen terrein, gemiddeld 4 uur per week. Het bestuur vergadert 6 keer per jaar in de avonduren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marit Maij 06 – 528 089 28 (voorzitter bestuur) of Liesbeth Pruijs (bestuurslid corporate partnerships & sport) 06 – 200 39 111.

Je CV en motivatiebrief ontvangen we graag voor 1 december 2021 via mail. Verdere gesprekken zullen in december plaatsvinden.