Type stage: Stage waarin vanuit huis wordt gewerkt, met regelmatig online en af en toe fysiek (begeleidings)overleg, voor ongeveer 16 uur per week.

Periode: half maart 2023 tot eind juni 2023

De organisatie

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Sinds 2016 bestaat er een Nederlandse tak; UN Women Nederland. Ons doel is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd en om internationale campagnes zoals Orange the World en HeForShe in Nederland. De organisatie in Nederland bestaat uit 11 bestuursleden, 3 management team leden en rond de 20 vrijwilligers. We zijn vooralsnog allemaal vrijwilligers en hebben geen kantoor, maar wel een levendige gemeenschap in appgroepen en online meetings. Nu het weer kan proberen we iets vaker fysiek af te spreken en zijn er af en toe vrijwilligersborrels.

De Water Challenge campagne

Op 17 juni, de internationale dag tegen droogte, organiseert UN Women Nederland een ‘Water Challenge’ om geld in te zamelen voor vrouwen en meisjes in Sierra Leone. Velen van hen lopen daar dagelijks 15 tot 20 kilometer met 10 tot 20 liter water, omdat onder andere door klimaatverandering en droogte geen waterbronnen dichterbij huis zijn. Met het ingezamelde geld worden waterputten geslagen in lokale gemeenschappen. Met schoon water dichtbij huis krijgen vrouwen en meisjes de kans om armoede te ontworstelen, omdat ze dan tijd hebben voor betaald werk en om naar school te gaan.

Om mee te doen aan de challenge kunnen mensen zich inschrijven op het crowd-funding platform Kentaa en daar aangeven hoeveel kilometer ze gaan lopen, met hoeveel water. Ze vragen familie, vrienden en kennissen om hen daarvoor te sponsoren. In 2021 is op kleine schaal een eerste challenge georganiseerd, deze is hier te vinden op het Kentaa platform

Stagetaken

Als algemeen ondersteuner voor de campagne ben je, in samenwerking met management en vrijwilligers, verantwoordelijk voor de werving van deelnemers aan de Water Challenge, promotie van de challenge op sociale media, het regelmatig informeren van (potentiële) deelnemers en het organiseren van events gelieerd aan de campagne.

De taken omvatten onder andere:

 •  Zoeken van (mail)adressen van doelgroepen die misschien mee willen doen aan de challenge, zoals sportverenigingen, hardloopgroepen, studentenverenigingen, relevante opleidingen, sportscholen, etc.;
 • Verzenden en opvolgen van uitnodigingen om deel te nemen naar diverse doelgroepen;
 • Beantwoorden van vragen over de challenge vanuit een centrale mailbox;
 • Op aanvraag voorlichting geven over de challenge aan clubs of verenigingen;
 • Mede opstellen en versturen van regelmatige updates aan deelnemers;
 • Mede bedenken en formuleren van sociale media posts over de challenge;
 • Ondersteuning bij organisatie film-event over vrouwen en water begin juni;
 • Organisatie van een optie om gezamenlijk te lopen voor de challenge op 17 juni;
 • Aanwezigheid bij wekelijks online begeleidingsoverleg;
 • Aanwezigheid bij overleg met het campagneteam rond de challenge;
 • Vliegende keep voor diverse andere taken in samenwerking met het team.

Wat we vragen

 • Vloeiend Nederlands en Engels spreken en schrijven;Enige ervaring met organiseren van bijeenkomsten of evenementen;
 • Nauwkeurig inuitvoeren van taken; we moeten op je kunnen rekenen;
 • Aanwezigheid bij overleggen en events, verdere werktijd kun je zelf indelen;Hoge mate aan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en eigen initiatief;
 • als je zegtiets te regelen gaan we ervan uit dat het goed komt;
 • Stressbestendigheid; dynamische omgeving en hectisch werk, fijn als je zelf kuntaangeven als iets niet gaat lukken of dat je hulp nodig hebt;
 • Affiniteit met vrouwenrechten en gendergelijkheid en geëngageerd met de missievan UN Women;
 • Ervaring met social media en/of communicatie is een pré;
 • Een netwerk onder doelgroepen die mee zouden kunnen doen aan de challenge iseen belangrijke pré.

Wat we bieden

We bieden een uitdagende stage voor een prachtig doel. Helaas kunnen we als vrijwilligersorganisatie geen stagevergoeding bieden, maar wat we wel kunnen bieden is onder andere:

 • Werken in een team van gepassioneerde vrijwilligers en stagiaires die samen strijden voor vrouwenrechten;
 • Netwerk opbouwen onder gemeenten en organisaties;
 • Onderzoeks- en organisatievaardigheden opbouwen;
 • Veel flexibiliteit en zelfstandigheid, naast de vaste overleggen kun je je eigen tijd indelen, zolang het werk maar gedaan wordt;
 • Eigen initiatief van stagiaires wordt toegejuicht, je ideeën en creativiteit zijn zeer welkom en je wordt behandeld als volwaardig lid van het team;
 • Begeleiding gebeurt op een aantal manieren; begeleidingsoverleg, appgroepen en regelmatig bilateraal met de directeur/campagneleider, en je kunt altijd aan de bel trekken als iets niet lukt of onduidelijk is.

Selectieprocedure

Als je geïnteresseerd bent in deze stage vacature dan ontvangen we graag een korte motivatiebrief van je, waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent voor deze stage, met je CV. Graag met een indicatie van hoeveel tijd je beschikbaar bent voor de stage, en hoe flexibel je bent in je tijd. Deze kunnen naar c.vermast@unwomen.nl gestuurd worden. De sluitingsdatum voor sollicitatie is 15 maart 2023.