Vrijwilligersfunctie communicatie/sociale media, waarin vanuit huis wordt gewerkt met regelmatig online en af en toe offline overleg, voor ongeveer 4 uur per week, voor minimaal twee jaar.

De organisatie

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Sinds 2016 bestaat er een Nederlandse tak; UN Women Nederland. Ons doel is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd en om internationale campagnes zoals Orange the World en HeForShe naar Nederland te halen. De organisatie in Nederland bestaat uit 12 bestuursleden, 3 management teamleden en rond de 20 vrijwilligers. We zijn vooralsnog allemaal vrijwilligers en hebben geen kantoor, maar wel een levendige gemeenschap in appgroepen en online meetings. Nu het weer kan proberen we iets vaker fysiek af te spreken en zijn er af en toe vrijwilligersmeetings.

Taken vaste vrijwilliger video editing & content

Nu de campagnes van UN Women NL groter worden en we het werk steeds verder aan het professionaliseren zijn zou het geweldig zijn om meerdere vaste vrijwilligers te hebben die zich structureel ontfermen over de sociale media accounts van UN Women NL. Er is momenteel een team van twee sociale media vrijwilligers, die de Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn accounts van UN Women NL bedienen. Zij kunnen goed versterking gebruiken met twee personen, mede omdat we graag actiever willen reageren op commentaren op onze posts, en op de posts van andere organisaties in het veld.

Taken omvatten onder andere

  • In samenwerking met het team posten van content op sociale media via Hootsuite;
  • Vertalen van geschikte content van ons hoofdkwartier in New York;
  • Creëren van originele content voor het Nederlandse publiek, oa met Canva;
  • Het mede opstellen en vullen van een sociale media kalender voor campagnes vanUN Women NL;
  • Reageren op commentaren op sociale media posts, om mensen te engageren metonze missie voor vrouwenrechten en gendergelijkheid;
  • Aanwezigheid bij overleg van het communicatieteam.

Wat we vragen

Een vrijwilliger (m/v/x) die ervaring heeft op het gebied van sociale media (het liefst voor een goed doel of campagne), en die zich in principe voor minimaal twee jaar wil verbinden aan onze organisatie. De functie kost gemiddeld zo’n 4 uur per week. In de campagneperiodes is het drukker, met name tijdens de Orange the World campagne van 25 november tot 10 december en rond Internationale Vrouwendag op 8 maart. Ervaring met Hootsuite en Canva is een pré, maar kan ook een leerpunt zijn in de functie.

Wat we bieden

De functie is onbezoldigd, maar biedt de kans om te werken met een gepassioneerde groep mensen die met hart en ziel werken aan een gezamenlijk doel; vrouwenrechten en gendergelijkheid wereldwijd en in Nederland. We zijn een flexibele organisatie en juichen eigen initiatief toe, je hebt veel vrijheid om met je deskundigheid de functie zelf in te vullen.

Selectieprocedure

Als je geïnteresseerd bent in deze vrijwilligersfunctie dan ontvangen we graag een motivatiemail en CV op contact@unwomen.nl Voor 28 april 2023. Daarna zullen we de meest geschikte kandidaten uitnodigen voor een online gesprek en streven ernaar binnen twee weken na de sluitingsdatum een besluit te nemen. Voor vragen over deze functie kan je contact opnemen met Josine Boven via 0614356758.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van UN Women Nederland. UN Women Nederland streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te worden waarin vrijwilligers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Gezien de huidige samenstelling van het team nodigen we daarom in het bijzonder mannen en genderdiverse kandidaten uit om te solliciteren.