Vrijwilligersfunctie voor het schrijven van wervende teksten, waarin vanuit huis wordt gewerkt met regelmatig online en af en toe offline overleg, voor ongeveer 4 uur per week, voor minimaal twee jaar.

De organisatie

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Sinds 2016 bestaat er een Nederlandse tak; UN Women Nederland. Ons doel is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd en om internationale campagnes zoals Orange the World en HeForShe naar Nederland te halen. De organisatie in Nederland bestaat uit 12 bestuursleden, 3 management teamleden en rond de 20 vrijwilligers. We zijn vooralsnog allemaal vrijwilligers en hebben geen kantoor, maar wel een levendige gemeenschap in appgroepen en online meetings. Nu het weer kan proberen we iets vaker fysiek af te spreken en zijn er af en toe vrijwilligersmeetings.

Taken tekstschrijver

Nu de campagnes van UN Women NL groter worden zou het geweldig zijn om een vaste vrijwilliger te hebben die wervende teksten kan schrijven, met name voor de website en de nieuwsbrieven van UN Women NL. Content over de projecten van UN Women wereldwijd wordt aangeleverd vanuit het hoofdkantoor in New York in het Engels en kan worden vertaald en samengevat voor de Nederlandse doelgroep. Andere onderwerpen bedenken we zelf. Eén van de belangrijkste doelstellingen van UN Women NL is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd. Ervaring met fondsenwervend schrijven is daarom een pré, maar kan ook een leerpunt zijn in de functie. 

Taken omvatten onder andere:

  • Vertalen en wervend samenvatten van artikelen over UN Women projecten wereldwijd, vanuit het Engels;
  • Schrijven van stukken voor de nieuwsbrieven van UN Women NL;
  • Interviewen van mensen binnen en buiten de organisatie om daar teksten op te baseren, in zowel Nederlands als Engels;
  • Editen van teksten geschreven door andere vrijwilligers rond de campagnes en projecten van UN Women NL;
  • Aanwezigheid bij overleg van het communicatieteam en ad-hoc campagneteams.

Wat we vragen

Een vrijwilliger (m/v/x) die ervaring heeft op het gebied van tekstschrijven, het liefst voor goede doelen, en die zich in principe voor minimaal twee jaar wil verbinden aan onze organisatie. De tijdsbesteding is gemiddeld 4 uur per week, afhankelijk van de campagneperiodes, met name tijdens de Orange the World campagne van 25 november tot 10 december en rond Internationale Vrouwendag op 8 maart is het druk.

Wat we bieden

De functie is onbezoldigd, maar biedt de kans om te werken met een gepassioneerde groep mensen die met hart en ziel werken aan een gezamenlijk doel; vrouwenrechten en gendergelijkheid wereldwijd en in Nederland. We zijn een flexibele organisatie en juichen eigen initiatief toe, je hebt veel vrijheid om met je deskundigheid de functie zelf in te vullen. Je maakt deel uit van het communicatieteam.

Selectieprocedure

Als je geïnteresseerd bent in deze vrijwilligersfunctie dan ontvangen we graag voor 28 april 2023 een motivatiemail en CV op contact@unwomen.nl . Daarna zullen we de meest geschikte kandidaten uitnodigen voor een onlinegesprek en streven ernaar binnen twee weken na de sluitingsdatum een besluit te nemen. Voor vragen over deze functie kan je contact opnemen met Josine Boven via 0614356758.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van UN Women Nederland. UN Women Nederland streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te worden waarin vrijwilligers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Gezien de huidige samenstelling van het team nodigen we daarom in het bijzonder mannen en genderdiverse kandidaten uit om te solliciteren.