De organisatie

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Sinds 2016 bestaat er een Nederlandse tak; UN Women Nederland. Ons doel is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd en om internationale campagnes te voeren in Nederland, zoals Orange the World en HeForShe. De organisatie in Nederland bestaat uit 11 bestuursleden, 3 managementteam leden en rond de 20 vrijwilligers. We doen het werk voor UN Women vooralsnog allemaal als vrijwilliger naast ons betaalde werk, hebben geen vast kantoor, maar ontmoeten elkaar regelmatig fysiek, naast onze levendige community in appgroepen en online meetings.
 

Onze campagnes

Als Campagne Manager ben je de inhoudelijke aanjager van onze diverse campagnes en acties. Dit doe je niet alleen maar in samenwerking met de andere MT leden, bestuursleden, stagiaires en vrijwilligers. Onze jaarlijks terugkerende campagnes zijn::

 • Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze campagne start ieder jaar op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december, de internationale mensenrechtendag. UN Women Nederland coördineert de campagne samen met Zonta Nederland en de Unie van Soroptimisten clubs in Nederland, Suriname en Curaçao;
 • International Women’s Day wordt jaarlijks op 8 maart vanuit ons Corporate Partnership Team in samenwerking met Euronext gevierd met o.a. de gongceremonie op de beurs, diverse workshops, panelgesprekken etc.;
 • The Water Challenge staat in het teken van (veilige) toegang tot water voor vrouwen en meisjes in Siërra Leone en vindt in de 3e week van juni plaats. Met een sponsorloop kunnen deelnemers geld inzamelen voor het slaan van waterputten in Siërra Leone;
 • Safe Streets is een initiatief dat ieder jaar groter wordt en steeds meer gemeenten aan zich weet te binden door hen te committeren om een veiligere gemeente te worden en te blijven voor vrouwen en meisjes.

Taken

 • Je schrijft inhoudelijke (beleids)voorstellen en geeft inhoudelijk vorm aan onze campagnes. Ook zorg je ervoor dat onze campagnes op inhoud met elkaar verbonden zijn en maak je een vertaalslag naar campagnes van de andere National Committees binnen UN Women en het hoofdkantoor van UN Women in New York;
 • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van de projectgroepen en begeleidt en coacht stagiaires en vrijwilligers;
 • Je zoekt de verbinding met andere landelijke (overheids)initiatieven op onze thema’s en zorgt voor inbedding van relevant overheidsbeleid;
 • Je beheert de jaarkalender met alle campagnes en acties;
 • Je neemt deel aan de vergaderingen van het MT, het dagelijks bestuur en aan de algemene bestuursvergaderingen. In campagneperiodes ben je voorzitter van de projectteam vergaderingen..

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in campagne- of projectmanagement. Ervaring in het voeren van campagnes of het organiseren van projecten gericht op fondsenwerving is een pré;
 • Je hebt ervaring in het aansturen van een team (vrijwilligers en stagiaires) en en weet mensen te coachen en te motiveren;;
 • Het is voor jou geen probleem om met lastige situaties om te gaan, je hebt een pragmatische instelling en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen. Verder ben je stressbestendig en een stevige gesprekspartner voor de diverse stakeholders;
 • Je bent een verbinder, houdt van een uitdaging en beschikt over een flinke dosis creativiteit, want het budget is vaak klein;
 • Je hebt een dienstverlenende instelling, oog voor detail en bent, uiteraard, organisatorisch ijzersterk;
 • Je kan foutloos en aantrekkelijk schrijven in het Nederlands en hebt een goede beheersing van de Engelse taal;
 • Het is voor ons van belang dat je affiniteit hebt met vrouwenrechten en gendergelijkheid.

Wat we bieden

We bieden een uitdagende MT-positie voor een prachtig doel: gelijke rechten voor meisjes en vrouwen wereldwijd. Gezien onze vooralsnog beperkte middelen, kunnen we onze MT leden momenteel de maximale vrijwilligersvergoeding op jaarbasis bieden. Wat je daarnaast erbij krijgt is:
 • Een interessante rol waarbij jij je projectmatige en organisatietalent kan inzetten voor belangrijke maatschappelijke thema’s op het vlak van vrouwenrechten en gendergelijkheid;
 • Samenwerken in een team van gepassioneerde vrijwilligers en stagiaires die strijden voor een gezamenlijk doel;
 • Netwerk opbouwen onder gemeenten, bedrijven en andere betrokken organisaties;
 • Hybride werken. We hebben geen fysiek kantoor dus je werkt vooral vanuit huis voor ongeveer 8 uur per week. Dit is minder in de zomer- en kerstvakantieperiode en meer tijdens campagnes;
 • Veel flexibiliteit. We hebben geen vast werkrooster waardoor je in grote lijnen zelf je werk kunt indelen. Echter, is het voor de uitvoerbaarheid van de rol wel een vereiste dat jouw betaalde baan een hoge mate van flexibiliteit geeft zodat overleggen en aanwezigheid bij campagnes voor jou makkelijk te plannen zijn.

Procedure

Als je geïnteresseerd bent in deze vrijwilligersfunctie dan ontvangen we graag voor 26-05-2023 een motivatiemail en CV op hr@unwomen.nl. Daarna zullen we de meest geschikte kandidaten uitnodigen voor een online gesprek. We streven ernaar binnen twee weken na de sluitingsdatum een besluit te nemen. Voor vragen over deze functie kan je contact opnemen met Marije Cornelissen, directeur UN Women NL via 06-26320329.
 

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van UN Women Nederland. UN Women Nederland streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te worden waarin vrijwilligers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Gezien de huidige samenstelling van het team nodigen we daarom in het bijzonder mannen en genderdiverse kandidaten uit om te solliciteren.