Vrijwilligersfunctie video editing & content, waarin vanuit huis wordt gewerkt met regelmatig online en af en toe offline overleg, voor ongeveer 4 uur per week, voor minimaal twee jaar.<

De organisatie

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Sinds 2016 bestaat er een Nederlandse tak; UN Women Nederland. Ons doel is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd en om internationale campagnes zoals Orange the World en HeForShe naar Nederland te halen. De organisatie in Nederland bestaat uit 12 bestuursleden, 3 management teamleden en rond de 20 vrijwilligers. We zijn vooralsnog allemaal vrijwilligers en hebben geen kantoor, maar wel een levendige gemeenschap in appgroepen en online meetings. Nu het weer kan proberen we iets vaker fysiek af te spreken en zijn er af en toe vrijwilligersmeetings.

Taken vaste vrijwilliger video editing & content

Nu de campagnes van UN Women NL groter worden zou het geweldig zijn om een vaste vrijwilliger te hebben die korte video’s voor met name sociale media kan editen, en ook originele video content kan maken. We krijgen regelmatig videomateriaal aangeboden vanuit het hoofdkantoor in New York. Ook hebben we steeds meer mooi fotomateriaal dat in korte video’s verwerkt kan worden.

Taken omvatten onder andere

  • Editen van videomateriaal uit New York en van andere UN Women kantoren eldersin de wereld;
  • Verwerken van fotomateriaal tot korte video’s;
  • Opnemen en editen van statements van ambassadeurs en influencers;
  • Aanwezigheid bij overleg van het communicatieteam en ad-hoc campagneteams;
  • Kunnen opnemen en monteren van originele video content rond campagnethema’szoals straatintimidatie is een bonus.

Wat we vragen

Een vrijwilliger (m/v/x) die ervaring heeft op het gebied van video editen en montage, en die zich in principe voor minimaal twee jaar wil verbinden aan onze organisatie. De tijdsbesteding is afhankelijk van de campagneperiodes, met name tijdens de Orange the World campagne van 25 november tot 10 december en rond Internationale Vrouwendag op 8 maart is het drukker.

Wat we bieden

De functie is onbezoldigd, maar biedt de kans om te werken met een gepassioneerde groep mensen die met hart en ziel werken aan een gezamenlijk doel; vrouwenrechten en gendergelijkheid wereldwijd en in Nederland. We zijn een flexibele organisatie en juichen eigen initiatief toe, je hebt veel vrijheid om met je deskundigheid de functie zelf in te vullen. Je maakt deel uit van het communicatieteam.

Selectieprocedure

Als je geïnteresseerd bent in deze vrijwilligersfunctie dan ontvangen we graag een motivatiemail en CV op contact@unwomen.nl . Daarna zullen we de meest geschikte kandidaten uitnodigen voor een online gesprek en streven ernaar binnen twee weken na de sluitingsdatum een besluit te nemen. Voor vragen over deze functie kan je contact opnemen met Josine Boven via 0614356758.

 

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van UN Women Nederland. UN Women Nederland streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te worden waarin vrijwilligers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Gezien de huidige samenstelling van het team nodigen we daarom in het bijzonder mannen en genderdiverse kandidaten uit om te solliciteren.