Be Safe, Be Smart, Be Kind

 

We moeten het samen doen, wereldwijd!

Wereldwijd komen miljoenen mensen in de knel door het coronavirus. Ook in Nederland. Gelukkig zijn er vele initiatieven om deze mensen te ondersteunen, en in veel landen nemen vrouwen daarbij het voortouw.

In deze tijden moeten we het samen doen. Samen voorzorgsmaatregelen nemen om anderen en ook jezelf te beschermen. Op de hoogte blijven en echt nieuws en goed advies van desinformatie te onderscheiden. En bovenal voor elkaar zorgen; kinderen, ouderen en mensen die nu extra kwetsbaar zijn. Ook nu, juist nu!

Laat zien dat jij ook denkt aan iedereen die het moeilijk heeft!

Doe ook mee aan de internationale UN Women campagne ‘Be Safe, Be Smart, Be Kind’. Dat kan heel makkelijk door de poster te printen en achter je raam te hangen. Zo steken we elkaar een hart onder de riem, en laten we zien dat niemand alleen staat.

 

UN Women in actie

UN Women werkt hard om vrouwen en meisjes die in de problemen komen door de coronacrisis te ondersteunen, vanuit het UN Women Emergency Fund. Meer weten over de noodhulp van UN Women in Azie, Afrika en Zuid-Amerika? Kijk hier.

Blijf op de hoogte

Mis geen nieuws over het werk van UN Women wereldwijd en in Nederland en meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

 

Wil je het UN Women Emergency Fund ondersteunen?

UN Women biedt in meer dan 50 landen noodhulp uit het Emergency Fund, waarmee bijvoorbeeld ook de ebolacrisis in Afrika werd bestreden. Door de omvang van de huidige coronapandemie is de bodem van dit fonds al in zicht. Iedere donatie is enorm welkom!