UN WOMEN NEDERLAND

UN Women Water Challenge 2023
Doe mee om de heldinnen in Sierra Leone te steunen!

Op 17 juni is het de Internationale Dag tegen Droogte. Door klimaatverandering wordt droogte een steeds nijpender probleem, onder andere in Sierra Leone. Vrouwen en meisjes worden het hardst getroffen. Zij zijn verantwoordelijk voor het halen van steeds schaarser water, waarvoor ze steeds verder moeten lopen. Het gemiddelde zit nu al op 10 tot 15 kilometer lopen per dag, waarbij zij op de terugweg 10 tot 20 liter water meesjouwen.

In Sierra Leone worden vrouwen en meisjes dagelijks gedwongen om lange afstanden af te leggen om water te halen, vaak uren per dag. Met grote gevolgen voor hun kansen om naar school te gaan of te werken en voor hun gezondheid. Bovendien worden veel meisjes slachtoffer van seksueel geweld tijdens deze voettochten.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes in Sierra Leone niet langer hoeven te lijden onder gebrek aan schoon drinkwater. Help ons om vrouwen en meisjes in Sierra Leone een betere toekomst te geven!

Doe tussen 12 en 17 juni mee aan de UN Women Water Challenge en laat je sponsoren door familie, vrienden en collega’s om een afstand naar keuze te lopen met water. Voor sommigen is één kilometer met een halve liter al een flinke prestatie, anderen kunnen 10 kilometer lopen met 10 liter water. Jij bepaalt jouw eigen challenge!

 
 
Met de donaties slaan wij waterputten in dorpen in Sierra Leone. Iedere waterput betekent kans op een beter leven voor honderden vrouwen.
 
Met €10.000 kan een gemeenschap van 1.000 tot 2.000 mensen duurzaam voorzien worden van water, voor nu en in de toekomst. Met een tientje donatie help je dus al één persoon aan schoon drinkwater.
 
Schrijf je dus snel in. Dat gaat heel gemakkelijk via onze actiepagina.
 
Heb je zelf geen tijd om te lopen maar wil je wel helpen? Steun dan één van de helden en heldinnen die de uitdaging aangaan, of doneer via het speciale donatieformulier help vrouwen en meisjes in Sierra Leone aan schoon water.
 
Meer informatie? Mail ons!

Feiten en cijfers

  • In sub-Sahara Afrika lopen vrouwen en kinderen samen ongeveer 20 miljoen uren per dag om schoon water te halen
  • Vrouwen en kinderen lopen dagelijks gemiddeld 10 tot 15 kilometer, met 10 tot 20 liter water op de terugweg
  • In Sierra Leone heeft 51% van de mensen op het platteland, maar ook 33% van de mensen in steden, geen toegang tot schoon water
  • Met een investering van 10.000 euro hebben 1.000 tot 2.0000 mensen duurzaam toegang tot schoon water
  • Een waterbron zorgt ervoor dat mensen armoede kunnen ontworstelen: er is tijd voor scholing voor meisjes en tijd om inkomen te genereren voor vrouwen.

Doe ook mee

aan de UN Women Water Challenge!

Help vrouwen en meisjes

in Sierra Leone aan schoon water!

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Deze verschijnt maximaal 6x per jaar.