Steun vrouwen tijdens de corona crisis

Word nu donateur van UN Women

De coronacrisis treft vrouwen en meisjes hard. Zij zijn bij uitstek degenen die de wereld draaiende houden. Wereldwijd is meer dan 70% van degenen die gezondheidszorg bieden vrouw. Zij lopen daarbij ook het meeste gevaar op besmetting.

In tijden van crisis neemt huiselijk geweld schrikbarend toe. Uit China komen al berichten dat het aantal meldingen van geweld tegen vrouwen is verdrievoudigd, terwijl opvangcentra gesloten zijn en hulpverlening stokt.

En ook op langere termijn worden vrouwen zwaar getroffen. Vrouwen vormen twee derde van degenen met onzeker werk of informeel werk. Zij zijn in economische crisis de eersten die hun inkomen verliezen.

Met het UN Women Emergency Fund wordt noodhulp geboden aan vrouwen en meisjes. Door te zorgen dat gemarginaliseerde vrouwen geïnformeerd worden over wat zij kunnen doen om besmetting te voorkomen, door te zorgen voor medische materialen voor vrouwen die moeten bevallen en door te zorgen dat slachtoffers van huiselijk geweld nog ergens terecht kunnen.

We kunnen jouw bijdrage goed gebruiken. Iedere donatie, klein of groot, maakt een verschil! Bij voorbaat veel dank voor jouw steun.

Er zijn ook nog andere manieren om ons te ondersteunen. Bekijk hier alle mogelijkheden.