Bescherm de Oekraïense vrouwen en meisjes

Word nu donateur van UN Women

Bescherm de Oekraïense vrouwen en meisjes

De oorlogssituatie in Oekraïne raakt miljoenen mensen. Meer dan 1,5 miljoen mensen – van wie twee derde vrouwen en kinderen – zijn ontheemd sinds het conflict in Oost-Oekraïne in 2014 begon. Met elke nieuwe dag stijgt dat aantal schrikbarend.

UN Women blijft in Oekraïne om vrouwen te steunen. Zij worden onevenredig zwaar getroffen door het escalerende conflict, vanwege de beperkte toegang tot gezondheidszorg, huisvesting, werkgelegenheid en een zorgwekkende toename van gender-gerelateerd geweld in tijden van oorlog.

Jouw donatie helpt de vrouwen in Oekraïne, en vrouwen en kinderen die op de vlucht zijn geslagen voor het oorlogsgeweld.

UN Women Oekraine werkt met de UN Women kantoren in buurlanden zoals Moldavië om te zorgen voor veilige opvang van Oekraïense vluchtelingen, en in eigen land dat de meest kwetsbare vrouwen, zoals Romavrouwen of vrouwen met een handicap niet achterblijven in de hulpverlening. Met een netwerk van vrouwenorganisaties en activisten wil UN Women zorgen dat de situatie van vrouwen en kinderen niet vergeten wordt bij alle besluitvorming rond het conflict.

Help ons de vrouwen en meisjes in Oekraïne te steunen!

Er zijn ook nog andere manieren om ons te ondersteunen. Bekijk hier alle mogelijkheden.