UN Women Nederland

Ons werk

Ons doel

In 2030 gelijke rechten en kansen voor vrouwen en meisjes. We hebben de kennis en het netwerk om in 2030 gelijke kansen voor vrouwen en mannen te realiseren. Dit doen we door te investeren in deze werkgebieden:

Vrouwen zijn de sleutel om armoede de wereld uit te helpen

Armoede en discriminatie van vrouwen zijn twee kanten van dezelfde medaille; alleen als vrouwen gelijke kansen krijgen kan armoede effectief bestreden worden. Samenlevingen blijven achter als de helft van de bevolking onvoldoende onderwijs krijgt en geen toegang tot fatsoenlijk betaald werk, geen bedrijf kan starten, geen land kan bezitten of krediet kan krijgen, en bloot staat aan geweld. Armoede slaat over op de volgende generatie als vrouwen geen mogelijkheden hebben om hun kinderen te voeden, te kleden en naar school te sturen.

We hebben de kennis en het netwerk, nu nog de middelen

UN Women heeft de kennis en het netwerk om te zorgen dat gendergelijkheid in 2030 een feit is. Al sinds de jaren zeventig evalueert UN Women initiatieven op hun bijdrage aan duurzame verandering. Met lokale projecten in meer dan 90 landen heeft UN Women unieke mogelijkheden om wetenschappelijk geteste methoden uit te wisselen tussen landen, en de projecten die werken op te schalen zodat miljoenen mensen bereikt worden.

We weten wat er moet gebeuren, nu nog de middelen!

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Deze verschijnt maximaal 6x per jaar.