UN WOMEN NEDERLAND

Corporate Partnerships
Corporate Partnership

Gedreven vanuit de behoefte om invulling te geven aan MVO-beleid, ESG-richtlijnen of bij te dragen aan het realiseren van de SDG’s zoeken steeds meer bedrijven de samenwerking met een goed doel. UN Women gelooft dat alle bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan de SDG’s, door hun unieke kennis en ervaring te gebruiken om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we samen voor staan. UN Women werkt daarom graag samen met bedrijven die actief willen bijdragen aan het realiseren van SDG 5, Gender Gelijkheid.

Een partnership met UN Women bestaat in de regel uit een veelzijdige samenwerking op het gebied van public affairs, fondsenwerving, marketing, communicatie- en campagne strategieën. Een succesvolle samenwerking sluit nauw aan bij uw bedrijfsstrategie en kernwaarden en levert voor zowel u als UN Women een win-win situatie op.

Wil uw bedrijf ook werken aan Gender Gelijkheid binnen de eigen organisatie en/ of daarbuiten? Neem dan contact op via contact@unwomen.nl

Samen voor gelijke rechten en kansen voor meisjes en vrouwen!

Women Empowerment Principles (WEP’s)

Met het ondertekenen van de 7 WEP’s worden bedrijven uitgedaagd om zichzelf te beoordelen en hun sterke punten en groeigebieden te ontdekken. De WEP’s bieden praktische richtlijnen aan bedrijven over gendergelijkheid en empowerment van vrouwen op de werkplek, de arbeidsmarkt en in de samenleving.

 

SDG Business Solution Programma
In dit peer-to-peer learning programma van 12 maanden buigen 6 koppels van 2 medewerkers per bedrijf zich over de vraag hoe de unieke kennis en ervaring  van de eigen organisatie een oplossing kan bieden voor een uitdaging waar we samen voor staan in Nederland of waar ook ter wereld.
Gender Gap Analysis Tool
Om de prestaties van een organisatie op het gebied van gendergelijkheid te helpen beoordelen, hebben we de “Gender Gap Analysis Tool” ontwikkeld.

 

De Unstereotype Alliance
UN Women gelooft in de kracht van collectieve actie en is de Unstereotype Alliantie gestart om stereotypering in de media te voorkomen. Word lid!

 

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Deze verschijnt maximaal 6x per jaar.