Over ons

UN Women Nederland is een onafhankelijke stichting onder Nederlands recht die tot doel heeft om het werk van UN Women wereldwijd te ondersteunen door middel van fondsenwerving en campagnes en door vrouwenrechten en  gendergelijkheid in eigen land te bevorderen.

Wie wij zijn

Het bestuur

Liesbeth

Voorzitter

Na negen jaar commerciële dienstverlening, heeft Liesbeth Pruijs zich ontwikkeld tot een echte ‘goede doelen vrouw’, die het beste tot haar recht komt in de rol van maatschappelijk bevlogen ondernemer. Niet voor niets werd zij daarom uit volle overtuiging de eerste algemeen directeur bij Stichting Opportunity in Bedrijf; opgericht met als doel diversiteit en inclusive leadership te laten landen in corporate Nederland. Samen met haar man heeft zij een internationaal opererend management consultancy bedrijf opgericht, The Next Level, waarbij zij nu al 17 jaar verantwoordelijk is voor de individuele – en team coaching.

Een meisjesdroom kwam uit toen zij als commercieel directeur lid werd van het directieteam van ontwikkelingsorganisatie Plan International Nederland. Hier heeft zij zich in het bijzonder hard gemaakt om de organisatie vooral te richten op meisjes en vrouwen. Girls First. Tenslotte heeft zij met haar passie voor kinderen en sport als directeur bij de Richard Krajicek Foundation, samen met haar team, het verschil mogen maken voor kinderen in aandachtswijken.

Nevenfuncties:

 • Voorzitter Stichting KunstKlank (onbezoldigd)

 • Lid Raad van Advies Stichting IT4Kids (onbezoldigd)

 • Lid Raad van Advies Diyalo Foundation (onbezoldigd)

 • Lid Bestuur UN Women Nederland (onbezoldigd)

Claudette

Secretaris

Claudette Kinds is secretaris binnen het bestuur van UN Women Nationaal Comite Nederland. Ze is nu bezig met het afronden van haar Liberal Arts and Sciences bachelor aan University College Groningen en specialiseerd zich binnen Politics, Philosophy en International Business. In deze laatste fase van haar Bachelor doet ze onderzoek voor UN Women NL naar UN Women geweld tegen vrouwen preventieprojecten die mannen en jongens betrekken. Hierdoor heeft ze veel kennis opgedaan over de onderwerpen gendergelijkheid, vrouwenrechten en geweld tegen vrouwen. Daarnaast is ze betrokken geweest bij de Orange the World Campagne in 2020.

Momenteel is ze actief in het part-time bestuur van AIESEC, een NGO die actief is in meer dan 124 landen en ontwikkelingsmogelijkheden aan studenten te biedt. Hier heeft ze zich professioneel en persoonlijk ontwikkelt op internationaal vlak. Naast haar bestuurlijke functie werkt ze als student adviseur bij Career Services van de faculteit van Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Hiervoor is ze ook betrokken geweest bij het Shelter City project van Justice and Peace the Netherlands, waarbij ze een mee mocht lopen met een vrouwenrechten verdediger uit Nigeria.

Enaam

Penningmeester

Enaam Ahmed Ali is Penningmeester van UN Women Nederland. Momenteel is ze daanaast innovatie manager bij Rabobank, waar ze werkt aan het vergroten van financiele inclusie voor kleine boeren wereldwijd door middel van innovatie en technologie. Voordat ze binnen het bankwezen begon, was ze ondernemer op gebied van e-commerce (modest fashion) en data analytics. Naast haar rol als innovatie manager, is ze onder andere onderdeel van het organisatieteam van Women’s March NL die jaarlijks in maart meer dan 10 duizend bezoekers mobaliseren om aandacht te vragen voor vrouwenrechten. Daarnaast is ze ook onderdeel van het Moslim vrouwencollectief S.P.E.A.K. Door haar ervaring op deze vlakken is ze actief bij een aantal media, zoals de NOS, en spreekt ze internationaal over onderwerpen als technologie en vrouwenrechten.

Enaam heeft economie en financiering gestudeerd en begint in september 2019 een MSc development economics.

Nevenfuncties:

 • Innovatie manager; Rabobank (bezoldigd)
 • Spreekster/consultant (in de media en bij events) (bezoldigd)
 • Penningmeester UN Women Nederland (onbezoldigd)
 • Lid van Moslim vrouwencollectief S.P.E.A.K. en Women’s March NL (onbezoldigd)

Suzanne

Bestuurslid

Suzanne Edelkamp is momenteel werkzaam als project and fundraising officer bij de Dr. Denis Mukwege Foundation. De organisatie richt zich op het ondersteunen van survivors van conflict gerelateerd seksueel geweld wereldwijd.

Zij is gepassioneerd over vrouwenrechten en heeft tijdens haar Master International Relations and Diplomacy aan de Universiteit Leiden onderzoek gedaan naar seksueel geweld tegen vrouwen. In de afgelopen jaren heeft zij ervaring opgedaan bij een breed scala aan internationale organisaties, zoals UNHCR en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York. Ze heeft aantoonbare ervaring in fondsenwerving en marketing en ontwikkelt haar projectmanagementvaardigheden op ambitieuze wijze. In november 2019 in zij toegetreden als bestuurslid van UN Women Nederland.

Ze heeft een Bachelor of Science in Bestuurskunde en een Advanced Master in International Relations en Diplomacy aan de Universiteit Leiden behaald.

Nevenfuncties:

 • Project en fundraising officer Dr. Denis Mukwege Foundation (bezoldigd)

 • Bestuurslid UN Women Nederland (onbezoldigd)

Jolanda

Bestuurslid

Jolanda Bouwens is ruim 20 jaar actief op het vlak van strategische Communicatie. Momenteel is zij Hoofd Communicatie bij het Kadaster, een zelfstandig bestuursorgaan welke de bron van informatie is over eigendom en gebruik van vastgoed en ruimte. Internationaal draagt het Kadaster bij aan de internationale ambitie om wereldwijd armoede te bestrijden en mensen eigendom en zeggenschap over grond te geven. Daarvoor was zij strategisch communicatie-adviseur bij Holland Casino en bij Essent.

In 2013 studeerde Jolanda Servant Leadership op de Green Leaf Academy. Hiervoor rondde zij de Leergang Diversiteit als Strategie af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2004 deed ze Brandmanagement bij de Erasmus Universiteit en Nyenrode en daaraan voorafgaand Beleid Communicatie en Organisatie bij de VU Amsterdam. In de periode1995 -1999 doorliep Jolanda haar eerste studie; Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht.

Nevenfuncties:

 • Examinator Strategische Communicatie D bij SRM (bezoldigd)
 • Bestuurslid UN Women Nationaal Comité Nederland (onbezoldigd)
 • Member EACD, European association of Communicatie Directors (onbezoldigd)
 • Member EGN, European network of Communication Directors (onbezoldigd)

Mascha

Bestuurslid

Mascha Baak is al jarenlang als diplomaat betrokken bij het bevorderen van gendergelijkheid en vrouwenrechten, onder andere in Tunesië, Suriname en Saoedi-Arabië. Ook vervulde zij diverse economische functies op Nederlandse ambassades.

Momenteel is Mascha werkzaam als Consul Generaal Milaan in Italië. Als bestuurslid van UN Women Nederland, wil zij zich graag sterk maken met alle stakeholders , voor het behalen van het duurzame ontwikkelingsdoel 5, gendergelijkheid zowel in Nederland zelf, als wereldwijd.

Noémi

Bestuurslid

Noémi Prent schrijft voor diverse media, waaronder Nu.nl, Zin en OPZIJ (voorheen BNR Nieuwsradio en diverse regionale kranten). Tijdens haar sociologiestudie specialiseerde ze zich in gendergelijkheid (in de muziek) en dat is terug te zien in haar publicaties.

Momenteel werkt ze aan haar eerste boek dat in 2021 zal uitkomen bij BBNC Uitgevers: Feminisme voor Dummies. Ook is Noémi werkzaam bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, waar ze onderdeel is van de alliantie Act4Respect. Als projectmedewerker van Act4Respect zet ze zich in voor een wereld zonder fysiek, seksueel en cybergeweld onder jongeren en jongvolwassenen.

Noémi heeft Sociologie (Vrije Universiteit van Amsterdam) en Media, Informatie & Communicatie (Hogeschool van Amsterdam) gestudeerd. Daarnaast volgt ze de bachelorstudie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Nevenfuncties:

 • Projectmedewerker Act4Respect bij Atria (bezoldigd)
 • Freelance journalist voor o.m. Nu.nl, Zin & OPZIJ (bezoldigd)
 • Bestuurslid UN Women Nederland (onbezoldigd)
 • Student Docent Muziek bij het Conservatorium van Amsterdam

Susan

Bestuurslid

Susan Krieger is 25 jaar werkzaam in de ICT (Cap Gemini, Digicash, Tridion), met als voornaamste richting grote internetplatformen (Twinspark, Recipeweb, funda).In haar huidige betrekking is ze senior product owner van het kanker.nl platform die onder beheer valt van een stichting gefinancierd door het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Kanker.nl is het centrale online platform in Nederland met informatie over kanker en werkt samen met de voornaamste oncologische partijen in Nederland. Inmiddels telt kanker.nl elke maand bijna een half miljoen unieke bezoekers.

“Als ik kort zou moeten omschrijven wat mij drijft dan is het mijn niet aflatende nieuwsgierigheid. Mijn grootste kwaliteiten liggen op het vlak van analytisch en abstraherend vermogen, altijd een stap terugnemen voor de helicopterview en de drive om problemen zo goed mogelijk op te lossen. Mijn huidige focus is op functies die direct maatschappelijke impact hebben.”

Susan is hiernaast onbezoldigd werkzaam als topleraar voor ‘de digitale topschool’ een platform voor basisschoolleerlingen die extra uitdaging nodig hebben en voor Surinaamse kunstschatten ter bevordering van Surinaamse kunst. Susan is van Surinaamse en Nederlandse afkomst. Bij UN Women is ze verantwoordelijk voor de digitale portefeuille.

Nevenfuncties:

 • Product owner platform kanker.nl (bezoldigd)
 • Topleraar De digitale topschool (onbezoldigd)
 • Bestuurslid UN Women Nederland (onbezoldigd)

Claire

Bestuurslid

Claire Nooij maakt zich al lange tijd hard voor gelijke kansen, zowel prive als op professioneel vlak. De focus lag hierbij met name op educatie en de rol die mannen hierin spelen. Zij ziet UN Women als leider in het creëren van gelijke kansen en zet zich hier daarom graag voor in. 

Claire brengt een grote verscheidenheid aan ervaring mee; zo overzag Claire de strategie en ontwikkeling van internationale markten bij een globale leider in de financiële industrie en is zij haar carrière begonnen bij een M&A advieskantoor gespecialiseerd in payments. Van nature is zij ondernemend; als eerste in de industrie heeft zij ESG (environmental, social & governance) opgezet. Hierbij waren inclusie & diversiteit en het realiseren van een foundation belangrijke aspecten. 

Claire heeft een Master in Finance van de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

Victoire

Bestuurslid

Victoire Mbala is EMEA Creative Marketing Production Director bij Netflix. Strategisch verantwoordelijk voor alle marketing campagnes voor AV, Art & Print en digitale producties, plus het programma management. Victoire heeft als marketingmanager in de afgelopen 15 jaar wereldwijd techbedrijven ondersteund in hun reclamestrategie, maar ook altijd oog gehad voor de vraag hoe techbedrijven meer vrouwen zouden kunnen werven en behouden, om op deze manier een meer inclusieve bedrijfsomgeving te creëren. Tegelijkertijd heeft Victoire ook altijd non-profit organisaties ondersteund bij het ontwikkelen van fondsenwervingstrategieën en campagnes.

Lena

Bestuurslid

Lena Olivier staat bekend als een resultaatgerichte en inspirerende leider, die het ook belangrijk vindt om je talent naast je werk in te zetten door iets terug te geven aan de maatschappij. Ze is gepassioneerd door mensen en helpt bedrijven groeien, Tech & Touch!

Lena werkt nu  bij Salesforce.com en is daar samen met haar team verantwoordelijk voor digitale  innovatie binnen het Retail domein. Daarvoor was zij betrokken bij de Nederlandse startup Wonderkind als hun COO. Onder haar supervisie groeide het team van 18 naar 65 FTE en liet het een driecijferige omzetgroei zien. In 2016 was zij commercieel directeur bij De Persgroep Employment Solutions, onderdeel van De Persgroep Nederland. Een ambitieuze uitgeverij met een passie voor media.

Van 2010 tot 2016 was Lena country manager “Talent Solutions” bij LinkedIn Benelux. Ze begon in 2010 als een van de eerste medewerkers van LinkedIn en was nauw betrokken bij het opzetten van het kantoor in Nederland. Gedurende deze periode bracht ze LinkedIn BeNeLux waar het nu is, een goed presterend team en een van de meest betrokken LinkedIn-landen over de hele wereld.
Lena was lid van de EMEA MD Advisory Group en bestuurslid van “The LinkedIn for Good Foundation”. Voordat ze bij LinkedIn kwam werken, was ze Field Sales Director bij Monster.com, dat momenteel deel uitmaakt van het Randstad-bedrijf en de manier waarop mensen en banen met elkaar verbonden zijn, transformeert.

Lena staat in de top 100 van Goudhaantjes, 2014 en 2016, een lijst van Nederlands management toptalent onder de 45 jaar. Lena vindt het belangrijk om haar talent ook buiten haar werk in te zetten om anderen te helpen. Daarom is zij actief betrokken bij Amref Flying Doctors, zowel bij de businessclub als lid van de raad van toezicht en is zij aangetreden als adviseur voor de Federatie Nabestaande Geweldslachtoffers nadat haar zus door partnerdoding (femicide) om het leven kwam in 2014. 

Haar personal brand statement is “Anderen inspireren om hun ambities waar te maken”. Naast dat ze een topmanager is en een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid ervaart, is ze ook de moeder van Tygo (2009) en Levi (2012).

Het managementteam

Marije

Marije Cornelissen is Algemeen Directeur van UN Women Nederland.

Voorheen was zij in de periode 2009-2014 lid van het Europees Parlement, actief op het gebied van vrouwenrechten, werkgelegenheid en uitbreiding met de landen op de Westerse Balkan. Ze was in 2016 de VN-Vrouwenvertegenwoordiger voor Nederland.

Naast haar taken voor UN Women werkt Marije sinds 2014 als freelance consultant voor internationale en nationale instellingen en mensenrechtenorganisaties. Ze is ook spreker en moderator op diverse conferenties binnen haar vakgebieden, en geeft cursussen en workshops in EU lobbyen bij de Universiteit Leiden, Clingendael en het College of Europa.

Marije heeft politicologie met specialisatie internationale betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

Nevenfuncties:

 • Freelance consultant bij Cornelissen Consultancy EU (bezoldigd)
 • Universitair Docent Universiteit Leiden (bezoldigd)
 • Algemeen Directeur UN Women Nederland (onbezoldigd)
 • Raad van Aanbeveling Edukans (onbezoldigd)

Sahar

Sahar Afzal is Manager Internationaal binnen het Medewerkers Team van UN Women Nederland.

Vorig jaar heeft ze cum laude haar master in Conflict Resolution and Governance gehaald. Momenteel werkt ze als lecturer conflict studies en politicologe aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is ze daar beleidsmedewerker voor het College van Bestuur en werkt ze aan internationalisering, diversiteit en sociale veiligheid. Sahar Afzal is Manager Internationaal binnen het Medewerkers Team van UN Women Nederland. Vorig jaar heeft ze cum laude haar master in Conflict Resolution and Governance gehaald. Momenteel werkt ze als lecturer conflict studies en politicologe aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is ze daar beleidsmedewerker voor het College van Bestuur en werkt ze aan internationalisering, diversiteit en sociale veiligheid. 

De afgelopen vier jaar was Sahar werkzaam in het bestuur van UN women Nederland als secretaris. Daarvoor was Sahar de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties waar ze zich vooral bezighield met de SDGs, jongeren vrede en veiligheid en jongerenparticipatie. Ze heeft vele reizen mogen maken naar VN-instanties en projecten in het veld. Hierdoor heeft ze veel ervaring opgedaan binnen verschillende VN-organisaties en kennis gemaakt met het diplomatieke veld. 

Als manager Internationaal houdt ze zich bezig met Internationale Zaken zoals Bejing +25, de SDGs, CEDAW, Generation Equality Forum en de CSW. 

Nevenfuncties:

 • Manager Internationaal UN Women Nederland (onbezoldigd)
 • Lecturer Conflict Studies en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (bezoldigd)
 • Beleidsmedewerker College van Bestuur aan de Universiteit van Amsterdam (bezoldigd)
 • Raad van Advies Dutch United Nations Student Association Amsterdam (onbezoldigd)

Josine

Josine Boven is Manager Communicatie binnen het MT van UN Women Nederland.

Josine werkt ruim 20 jaar als communicatieadviseur en woordvoerder voor diverse organisaties. Sinds 2011 doet zij dat vanuit haar eigen bedrijf, BovenGewoon Communicatie. Zo heeft ze ondermeer gewerkt bij de Tweede Kamer, Rijkswaterstaat en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

In 2018 kwam Josine als vrijwilliger bij UN Women NL als persvoorlichter specifiek voor de Orange the World campagne. Sinds september 2019 maakt zij onderdeel uit van het MT. Haar aandachtsgebieden zijn de communicatiestrategie, alle communicatie-uitingen, zoals deze website, de nieuwsbrief en de media.