UN WOMEN NEDERLAND

Waterputten voor Sierra Leone
HELP MEE OM DE HELDINNEN IN SIERRA LEONE TE STEUNEN!

 

Door klimaatverandering wordt droogte een steeds nijpender probleem, onder andere in Sierra Leone. Vrouwen en meisjes worden het hardst getroffen. Zij zijn verantwoordelijk voor het halen van steeds schaarser water, waarvoor ze steeds verder moeten lopen. Het gemiddelde zit nu al op 10 tot 15 kilometer lopen per dag, waarbij zij op de terugweg 10 tot 20 liter water meesjouwen.

In Sierra Leone worden vrouwen en meisjes dagelijks gedwongen om lange afstanden af te leggen om water te halen, vaak uren per dag. Met grote gevolgen voor hun kansen om naar school te gaan of te werken en voor hun gezondheid. Bovendien worden veel meisjes slachtoffer van seksueel geweld tijdens deze voettochten.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes in Sierra Leone niet langer hoeven te lijden onder gebrek aan schoon drinkwater. Help ons om vrouwen en meisjes in Sierra Leone een betere toekomst te geven!

Met de donaties slaan wij waterputten in dorpen in Sierra Leone. Iedere waterput betekent kans op een beter leven voor honderden vrouwen.

Met €10.000 kan een gemeenschap van 1.000 tot 2.000 mensen duurzaam voorzien worden van water, voor nu en in de toekomst. Met een tientje donatie help je dus al één persoon aan schoon drinkwater.

 

>> Help mee en doneer nu!

Feiten en cijfers

  • In sub-Sahara Afrika lopen vrouwen en kinderen samen ongeveer 20 miljoen uren per dag om schoon water te halen
  • Vrouwen en kinderen lopen dagelijks gemiddeld 10 tot 15 kilometer, met 10 tot 20 liter water op de terugweg
  • In Sierra Leone heeft 51% van de mensen op het platteland, maar ook 33% van de mensen in steden, geen toegang tot schoon water
  • Met een investering van 10.000 euro hebben 1.000 tot 2.0000 mensen duurzaam toegang tot schoon water
  • Een waterbron zorgt ervoor dat mensen armoede kunnen ontworstelen: er is tijd voor scholing voor meisjes en tijd om inkomen te genereren voor vrouwen.

Help vrouwen en meisjes

in Sierra Leone aan schoon water!

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Deze verschijnt maximaal 6x per jaar.