Wat kun jij doen?

Wereldwijd zijn vrouwen en meisjes de eerste slachtoffers van armoede en geweld, en worden ze vaak buiten beslissingsprocessen gehouden. Samen kunnen we dit veranderen. Steun UN Women en geef meisjes en vrouwen de kans om veilig te zijn, om vrije keuzes te maken over hun leven, en om een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen op te bouwen. Met jouw steun kan UN Women onder andere professionals trainen, vrouwen en meisjes in noodsituaties opvangen en vrouwenrechten hoog op de politieke agenda houden. Help ons op een manier die bij jou past!

Steun op een manier die bij je past

Word donateur

UN Women is voor de uitvoering van haar werk voor een groot deel afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. Ook jouw bijdrage kunnen we goed gebruiken. Iedere donatie, klein of groot, maakt een verschil!
 

Schenk met voordeel

Wanneer je UN Women voor een langere tijd financieel wilt ondersteunen, kan dat fiscale voordelen opleveren. Door je bijdrage vast te leggen als periodieke schenking kun je namelijk een deel van je donatie terug ontvangen van de belastingdienst. Voor ons is het fijn om zeker te zijn van je steun.

Geef een grote gift

Je kunt UN Women ook steunen met een grotere bijdrage. Vanaf € 5.000 euro spreken we van een grote gift en bieden we de mogelijkheid om een specifiek project te ondersteunen. Samen bekijken we op welk terrein je het grootste verschil kunt maken.

Geef via je testament

Je kunt UN Women steunen bij leven, maar je kunt ons ook nog helpen na je overlijden door UN Women op te nemen in je testament. Met jouw nalatenschap zetten we ons onverminderd in voor de rechten van vrouwen en meisjes. Nu en in de toekomst.
 

Steun als bedrijf

Bedrijven zijn belangrijke partners in het bereiken van gendergelijkheid. Zowel voor onze campagnes in Nederland als de ondersteuning van het werk van UN Women wereldwijd zijn we altijd op zoek naar bedrijven die hart hebben voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen.

Shop voor steun

De oranje ONEBRACELET is exclusief ontworpen voor onze Orange the World campagne. Hiermee strijden wij voor een wereld zonder geweld tegen en discriminatie van vrouwen en meisjes. Steun deze campagne door een oranje ONEBRACELET te dragen.

‘Ik had geen idee hoe ik zonder mijn man of broers verder moest.’

Bekijk het verhaal van Hawa. Op 23 jarige leeftijd werd zij opgevangen in het vluchtelingenkamp in Cameroon. Ze was zwanger en alleen. Haar man, haar broers en haar moeder waren omgekomen door geweld in  de Centraal-Afrikaanse Republiek. UN Women gaf haar traumabegeleiding en trainingen om een eigen onderneming te starten. Nu verkoopt ze eten op de markt en kan zichzelf en haar zoontje onderhouden.

Iedere bijdrage is welkom

UN Women in blij met iedere gift, klein of groot. Maar er zijn verschillende manieren te bedenken om je bijdrage aan UN Women te vergroten. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop, vraag donaties op je verjaardag of trouwdag, of geef een benefietdiner. Wil je een sponsoractie organiseren? Laat het ons weten!

Voor advies en promotiemateriaal kun je contact opnemen met UN Women Nederland.

Corporate partners

Bedrijven zijn belangrijke partners in het bereiken van gendergelijkheid. Zowel voor onze campagnes in Nederland als de ondersteuning van het werk van UN Women wereldwijd zijn we altijd op zoek naar bedrijven die hart hebben voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen. Interesse?

Wat we met de steun van onze donateurs al bereikt hebben

UN Women kiest voor de initiatieven met het grootste bereik en de meest duurzame effecten. Met grote en kleine projecten heeft UN Women in de afgelopen tien jaar meer dan een miljoen vrouwen en meisjes bereikt. Iedere donatie helpt. Met 25 euro kan UN Women al zorgen dat 20 boerinnen in Afrika beschikking krijgen over klimaatresistente zaden om hun oogst te vergroten en honger te verminderen, of kan UN Women twee vrouwen in Peru steunen in het opzetten van een eigen bedrijf. Met 50 dollar kan UN Women een moeder op het Indiase platteland een beroepsopleiding bezorgen waarmee ze haar gezin kan onderhouden. En met 100 euro kunnen zeven Ethiopische of Somalische vrouwen leren lezen en schrijven, en een klein bedrijfje opzetten om een inkomen voor hun familie te vergaren.

Naast de eigen projecten die UN Women vanuit 60 field offices uitvoert beheert UN Women twee fondsen die initiatieven van lokale organisaties financieel ondersteunen, en hen met raad en daad bij staan.

Gender Equality Fund: kleinschalige initiatieven voor economische zelfstandigheid

Het Fund for Gender Equality project is opgericht door UN Women als mechanisme om vrouwen wereldwijd politiek en economisch te versterken. Het Gender Equality Fund geeft technische en financiële ondersteuning aan innovatieve initiatieven veouwenorganisaties die een concrete impact hebben op het leven van gemarginaliseerde vrouwen. Sinds 2009 is 64 miljoen gedoneerd aan 120 verschillende programma’s in 80 landen, waarmee meer dan 10 miljoen vrouwen zijn bereikt.

Orange Trust Fund: stoppen van geweld tegen vrouwen

Het Orange Trust Fund is het grootste internationale financieringsmechanisme voor het bestrijden van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Met programma’s op het gebied van preventie van geweld, implementatie van wetgeving en het verbeteren van toegang tot essentiële diensten voor slachtoffers, heeft het UN Trust Fund de laatste 20 jaar de levens van miljoenen vrouwen en meisjes verbeterd.

UN Women Nederland lanceert Link Up

De Sustainable Developments Goals (SDG) van de Verenigde Naties worden steeds belangrijker voor bedrijven. Vijf jaar na de lancering groeit het aantal Nederlandse bedrijven die zich hebben gecommitteerd aan de SDG’s gestaag. Om bedrijven verder te helpen bij hun...

Gemeente

Projecten + campagnes (bv Rutgers, Movisie, ....)

Meest kwetsbare mensen zouden prioriteit moeten zijn bij hulp

De slogan voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, die moeten leiden naar een eerlijke en duurzame wereld in 2030, is 'Leave no one behind'. We moeten zorgen dat de meest kwetsbare mensen meegenomen worden in ontwikkeling. Het overgrote merendeel van deze meest...

Help zodat vrouwen niet de grootste verliezers van de crisis worden

De coronacrisis treft iedereen wereldwijd, maar zeker niet iedereen op dezelfde manier. De tweedeling tussen rijk en arm, weerbaar en kwetsbaar wordt steeds groter. Helemaal onderaan de ladder staan vrouwen in ontwikkelingslanden. Die hun inkomsten als dagloner,...

Gevlucht voor oorlog, nog altijd niet veilig

Zoals in de meeste crises worden ook hier vrouwen het hardst getroffen. Vrouwen en meisjes in vluchtelingenkampen vormen daarbij één van de meest kwetsbare groepen. Zij zijn gevlucht voor oorlogsgeweld, zoals in Syrië, of ontsnapt aan genocide, zoals de Rohingya uit...

‘Be safe, Be smart, Be kind’

Wereldwijd komen miljoenen mensen in de knel door het coronavirus. Maar wereldwijd ontstaan gelukkig ook diverse initiatieven voor hulp en voor harten onder de riem. Naast het UN Women emergency fund voor noodhulp is er ook de internationale postercampagne 'Be safe,...

Vrouwen houden de wereld draaiend

Vrouwen zijn bij uitstek degenen die nu in de frontlinie staan. Zij vormen meer dan 70% van alle gezondheidswerkers wereldwijd, net als in Nederland. Ook zijn zij vaak degenen die mantelzorg verlenen aan zieke familieleden of buren. Ervaringen met eerdere...

We hebben jouw hulp nodig voor het UN Women Emergency Fund!

Vrouwen worden het zwaarst getroffen in tijden van crisis. Wij zijn meteen in actie gekomen om noodhulp te bieden, daar waar dat het hardst nodig is, waarbij we geld uit het UN Women Emergency Fund gebruiken. Dit Fund is eerder al gebruikt om noodhulp te bieden aan...

Vrijwilligers gezocht voor Safe Streets

UN Women Nationaal Comité Nederland is op zoek naar vrijwilligers die zich graag willen inzetten voor de openbare ruimte in alle gemeentes in Nederland een veiligere plek te maken voor vrouwen en meisjes. Helaas vindt er ook in Nederland te vaak straatintimidatie en...

Van hunebed tot paleis; een recordaantal gemeenten doen mee aan Orange the World!

In minstens 125 gemeenten en 7 provincies staan op 25 november oranje schijnwerpers op lokale gebouwen en andere objecten om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van geweld tegen vrouwen. De teller loopt nog dagelijks op. Met meer dan 200 verschillende...