UN WOMEN NEDERLAND

Orange the world
UN Women Nederland

Orange the world

In meer dan 90 landen wordt op 25 november stilgestaan bij de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen om aandacht te vestigen op het probleem van gendergerelateerd geweld. Een probleem dat overal ter wereld speelt, ook in Nederland. Dit gebeurt onder andere door gebouwen oranje uit te lichten en door het houden van diverse straatacties en debatten. UN Women betrekt ook Nederland bij deze wereldwijde beweging.
Doelgroep

Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

De Orange the World campagne wordt steeds groter in Nederland, met meer gemeenten, provincies, bedrijven, maatschappelijke organisaties, sportclubs en andere organisaties die activiteiten organiseren. Als bedrijfspartner van de Orange the World campagne spreekt de organisatie zich uit om actief bij te dragen aan de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Wil je weten wat er in jouw gemeente gebeurt? Kijk op deze kaart.

De #medestanderpledge

om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden!

Help om geweld

tegen vrouwen en meisjes te bestrijden!

Safe streets

Samen maken we de straten van Nederland veilig voor vrouwen.

He For She

Gelijke behandeling van vrouwen en mannen

Women’s Empower-ment Principles

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Deze verschijnt maximaal 6x per jaar.