UN WOMEN NEDERLAND

He For She
UN Women Nederland

He For She

Sinds de lancering van HeForShe campagne in 2014 hebben meer dan 1,4 miljoen mannen en jongens zich aangesloten bij de strijd voor gendergelijkheid. Uit solidariteit met vrouwen, maar ook omdat zij net zo goed last hebben van seksestereotypen en ongelijkheid. In maart 2018 vond de eerste HeForShe Arts Week in Amsterdam plaats om ook in Nederland aandacht te vragen voor de rol van mannen en jongens bij emancipatie, en om mensen door kunst en cultuur op een andere manier naar genderrollen te laten kijken.
Doelgroep

Gelijke behandeling van vrouwen en mannen is geen vrouwenzaak, het is een kwestie van mensenrechten. Steeds meer mannen en vrouwen laten hun stem horen om een gendergelijke wereld te bereiken. Een wereld waarin vrouwen en mannen recht hebben op gelijke behandeling en gelijke kansen. Een wereld zonder vooroordelen, discriminatie en geweld tegen vrouwen.

HeForShe nodigt mannen en jongens uit om zich uit te spreken voor een wereld waarin mannen en vrouwen gelijke kansen hebben en waar geen plaats is voor discriminatie en geweld tegen vrouwen. Al meer dan een miljoen mannen wereldwijd zijn HeForShe.

UN Women moedigt partners aan om deel te nemen aan onze wereldwijde campagnes, die een groot publiek bereiken. Deze campagnes zijn ontworpen om gezamenlijk tot actie en oplossingen te komen voor wereldwijd gedeelde problemen, die van vitaal belang zijn voor vrouwen en de SDG’s. De HeForShe campagne richt zich op het activeren en betrekken mannen(CEO’s) bij vrouwenrechten en gendergelijkheid.

Ben jij #HEFORSHE?

Verklaar dan dat jij vindt dat vrouwen en mannen gelijke rechten en kansen moeten hebben.

Help om geweld

tegen vrouwen en meisjes te bestrijden!
 

Orange the World

Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen

Safe streets

Samen maken we de straten van Nederland veilig voor vrouwen.

Women’s Empower-ment Principles

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Deze verschijnt maximaal 6x per jaar.