UN WOMEN NEDERLAND

Toolkit
Help ook mee de campagne te versterken!
Voorbeeld email voor donaties

Topic: Wil jij mij sponsoren om [x] km te lopen met [x] liter water?

Hoi lieve [naam],

Ik doe mee aan de UN Women Water Challenge! Deze challenge houdt in dat ik donaties ophaal om vrouwen en meisjes zonder toegang tot schoon water in Sierra Leone te helpen, en daar een prestatie tegenover zet. Ik ga in de week van de Internationale Dag tegen Droogte en Woestijnvorming, tussen 12 en 17 juni, [aantal kilometers dat je gaat lopen invullen] kilometer lopen met [aantal liter wat je gaat dragen] liter water.

Het zou geweldig zijn als jij mij wilt sponsoren! Dat is heel makkelijk. Als je op deze link klikt, kom je op mijn pagina en kun je een donatie doen:

[link toevoegen naar jouw pagina]

In Afrika zijn vrouwen en kinderen zo’n 20 miljoen uur per dag bezig met het verzamelen van schoon water. Het gemiddelde zit nu al op 10 tot 15 kilometer lopen per dag, waarbij zij op de terugweg 10 tot 20 liter water meesjouwen.

In Sierra Leone hebben 51% van de mensen op het platteland en 33% van de mensen in steden geen toegang tot schoon water. Dat heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld kindersterfte, uitbraak van ziekten en hygiëne. Ook gaan veel meisjes niet naar school en kunnen vrouwen niet uit armoede komen omdat ze een groot deel van de dag bezig zijn met water halen.

UN Women wil 40 waterputten aanleggen in Sierra Leone, en zorgen dat vrouwen opgeleid worden om deze te onderhouden en het water te zuiveren met een simpel filter. Met €10.000 kan een gemeenschap van 1.000 tot 2.000 mensen duurzaam voorzien worden van water en met €10 kun je dus al één persoon helpen aan schoon drinkwater.

Ik wil daar graag aan bijdragen, door de UN Women Water Challenge aan te gaan. Super als jij mij wilt helpen. Ieder bedrag is van harte welkom om mijn target van € [eigen target invullen] te halen. Ik zou een bijdrage enorm waarderen, om zo samen de levens van vrouwen en meisjes in Sierra Leone te verbeteren.

Alvast bedankt!
[naam]

Voorbeeld sociale media post voor donaties

Dit kan ongeveer dezelfde tekst als voor het whatsapp bericht zijn, met misschien ook een infographic of foto erbij. Zie hieronder voor voorbeelden.

Infographics

Infographics

Onderstaande infographics kun je gebruiken voor je emails en sociale media posts om donaties te werven.

Download in PNG Download in PNG Download in PNG
Voorbeeld whatsapp voor donaties

Hoi lieve [vrienden, familie, buren, etc of naam],

Van 12 tot 17 juni ga ik [aantal km] km lopen met [aantal liter] liter water! Geweldig als jij me wilt sponsoren.

In Afrika zijn vrouwen en kinderen 20 miljoen uur per dag bezig met het verzamelen van schoon water. Het gemiddelde zit nu al op 10 tot 15 kilometer lopen per dag, waarbij zij op de terugweg 10 tot 20 liter water meesjouwen. Ik doe mee aan de UN Women Water Challenge, om geld in te zamelen voor een project in Sierra Leone. Met dit geld worden waterputten geslagen en zuiveringsfilters betaald, zodat vrouwen en meisjes dichtbij huis toegang hebben tot schoon drinkwater.

Ik wil jou graag vragen om mij te sponsoren! Als je op deze link klikt, kom je op mijn pagina en kun je een donatie doen:
[link toevoegen naar jouw pagina]

Ik zou een bijdrage enorm waarderen, om zo samen de heldinnen in Sierra Leone te helpen.
Alvast bedankt!

Voorbeeld tweet voor donaties

Van 12 tot 17 juni ga ik [aantal km] km lopen met [aantal liter] liter water! Geweldig als jij me wilt sponsoren. Ik doe mee aan de UN Women Water Challenge, om geld in te zamelen voor een project in Sierra Leone. Daarmee worden waterputten geslagen en zuiveringsfilters betaald, zodat vrouwen en meisjes dichtbij huis schoon drinkwater krijgen.

Willen jullie mij sponsoren? Dat zou geweldig zijn! Klik dan op deze link:
[link toevoegen naar jouw pagina]

Alvast bedankt!

Je kunt daar bijvoorbeeld een foto bijvoegen, van jezelf met een waterzak, of van het project in Sierra Leone. Zie hieronder voor voorbeelden.

Foto's

Foto’s

Onderstaande foto’s kun je gebruiken voor je emails en sociale media posts om donaties te werven.

Download in PNG Download in PNG Download in PNG
Download in JPG Download in JPG

Download Toolkit

Heb je vragen over de Toolkit Bedrijven?

Mail ons dan!

Doe ook mee

aan de UN Women Water Challenge!

Help vrouwen en meisjes

in Sierra Leone aan schoon water!

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Deze verschijnt maximaal 6x per jaar.