Olga Macz leidt een groep vrouwen in Campur, Guatemala, die met hulp van UN Women natuurlijke shampoo maakt en verkoopt. Voor veel vrouwen is dit de eerste keer dat zij de mogelijkheid hebben om een eigen inkomen te verdienen en eigen besluiten te nemen. Ze zijn een aantal maanden geleden een nieuwe productie gestart, met nieuwe varianten zoals met avocado, cacao, honing en aloë vera en hebben tot nu toe al 1000 Quetzals verdiend. Binnenkort krijgen ze een permanente plek op de markt om hun shampoo te verkopen en zal hun inkomen verder stijgen.

Maar inkomen is niet de enige winst van dit project. Olga vertelt hoe ze heeft geleerd welke rechten zij heeft, en dat vrouwen de bevelen van mannen niet hoeven te volgen. “Niet alleen mannen hebben rechten, vrouwen ook! Mijn man kan nu niet meer tegen me schreeuwen. Hij weet dat ik workshops en seminars heb gevolgd, en dat ik nu meer weet dan hij.” Olga gaat ook weer studeren, zodat ze kan lesgeven. Ze heeft vele dromen, zoals een groter huis, een rijbewijs en een auto, die binnen bereik zijn gekomen.