Het bestuur van UN Women Nederland, de vrouwenrechtenorganisatie van de VN heeft recent twee nieuwe bestuursleden benoemd. Suzanne van Nieuwenhuijzen gaat aan de slag als secretaris binnen het dagelijks bestuur en Marita Langerak als bestuurslid IT en Digitale Zaken.

 

Suzanne is corporate secretary bij Vebego Group, een internationaal opererend familiebedrijf in de facilitaire dienstverlening. Hiervoor werkte ze onder meer als bestuurssecretaris en General Counsel bij netbeheerder Stedin en bij VNO-NCW. “Er is nog steeds een lange weg te gaan als het gaat om vrouwenrechten, óók in Nederland. Als je het eenmaal ziet, kun je het bijna niet meer níet zien. En graag zet ik me daarvoor in, omdat ik ervan overtuigd ben dat met een gelijkwaardige positie voor vrouwen de wereld voor iedereen een mooiere plek wordt”.

 

Marita Langerak is directeur van Van Kaliber ICT & Informatie en begeleidt organisaties in hun digitale transformatie. Met ruim 25 jaar ervaring in de IT-sector is zij in staat om de digitale uitdagingen van UN Women NL effectief aan te pakken. “IT en communicatie zijn het kloppend hart van UN Women NL. Bovendien biedt IT vrouwen enorme mogelijkheden op gebied van financiële onafhankelijkheid, onderwijs en veiligheid. Ik ga mij ervoor inzetten om dezekansen een goede plek te geven in de initiatieven van UN Women NL”.

“Ik ben ontzettend blij met de komst van deze twee professionals binnen ons bestuur. Beide bestuursleden passen perfect bij de ambitie van UN Women Nederland om door te groeien naar een stevig gevestigde organisatie die opkomt voor gendergelijkheid en de kracht van vrouwen”, aldus Liesbeth Pruijs, voorzitter van UN Women Nederland.

 

 

Het bestuur van UN Women Nederland bestaat nu 13 personen. Link naar: https://www.unwomen.nl/over-ons/#organisatie