UN Women Nederland vindt het hoog tijd voor gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in de Nederlandse regering. Daarom lanceert UN Women Nederland een petitie waarin de formateur(s) worden verzocht om een ministersploeg met minimaal 50 procent vrouwen samen te stellen. Marije Cornelissen, directeur van UN Women Nederland: “Het zou toch geweldig zijn als we in 2021 eindelijk een bordesfoto kunnen maken van een kabinet dat klaar is voor de toekomst.”

Vier jaar geleden, toen Mark Rutte rondom de verkiezingen van 2017 gevraagd werd naar de man-vrouwverdeling van het toenmalige kabinet, vond hij dat niet van belang. Dit was voor hem ‘secundair’. Een gemiste kans, vindt UN Women. Hopelijk kunnen de formateurs dit in 2021 herstellen. Met de vandaag gelanceerde petitie hoopt UN Women hun een extra zetje te kunnen geven.