Met veel bezorgdheid volgt UN Women Nederland de verontrustende berichtgeving uit Afghanistan. Aan de vooravond van het debat in Tweede Kamer hierover roepen wij het kabinet op te zorgen voor bescherming en evacuatie van Afghaanse vrouwenrechtactivisten.

“Deze moedige vrouwen, politici, journalisten, advocaten, artsen en medewerkers van vrouwenorganisaties, komen op voor vrouwenrechten en daarmee voor een open, diverse en democratische samenleving.  Velen van hen hebben jarenlang nauw samengewerkt met westerse landen, waaronder Nederland, en lopen daardoor groot gevaar. Overlevering aan de Taliban betekent voor velen marteling en moord. Dat mogen we niet laten gebeuren”, aldus Marije Cornelissen directeur van UN Women Nederland.

UN Women Nederland sluit zich met deze oproep aan bij andere Nationale Comités van UN Women in Europa, die ook hun regeringen hebben opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen.