Streamingsdienst ShortsTV lanceert een eigen UN Women TV kanaal: Films for Equality. Iedere maand selecteert het team van UN Women samen met Shorts TV korte films en documentaires om je te inspireren en aan het denken te zetten over (on)gelijkheid en vrouwenrechten. Nieuws.NL zal met mooie artikelen het hele jaar door de films en documentaires en hun makers uitlichten.

Directeur UN Women Nederland Marije Cornelissen: “Als vrouwenrechtenorganisatie zijn we meestal gewend om mensen te overtuigen met feiten en argumenten, maar om echt anders naar vrouwelijkheid en mannelijkheid te kijken is meer nodig. Met films en documentaires raak je mensen niet alleen in hun hoofd, maar ook in hun hart. Dat is uiteindelijk waar bewustzijn en verandering begint. Daarom zijn wij heel blij met onze samenwerking met ShortsTV,