Mascha Baak

Het bestuur van UN Women Nederland is recent uitgebreid met 4 nieuwe bestuursleden.

Als algemeen bestuurslid is Mascha Baak erbij gekomen. Mascha is al jarenlang als diplomaat betrokken bij het bevorderen van gendergelijkheid en vrouwenrechten, onder andere in Tunesië, Suriname en Saoedi-Arabië.

Momenteel is zij werkzaam als Consul Generaal Milaan in Italië. Als bestuurslid van UN Women wil Mascha zich, samen met alle relevante stakeholders, sterk maken voor het behalen van het duurzame ontwikkelingsdoel 5, gendergelijkheid, zowel in Nederland zelf, als wereldwijd.

Als bestuursleden ‘corporate partnerships’ gaan Lena Olivier, Victoire Mbala en Claire Nooij aan de slag. Vanuit die functie zijn zij verantwoordelijk voor het leggen en onderhouden van contacten met Nederlandse bedrijven en het bevorderen van deelname van deze bedrijven aan de campagnes van UN Women Nederland. 

Lena Olivier

Lena Olivier werkt bij Salesforce en staat bekend als een resultaatgerichte en inspirerende leider, die het ook belangrijk vindt om je talent buiten het werk in te zetten door iets terug te geven aan de gemeenschap.

Victoire Mbala

 

 

 

 

 

Victoire Mbala is Creative Marketing Production Director bij Netflix. Zij heeft als marketingmanager in de afgelopen 15 jaar wereldwijde techbedrijven ondersteund in hun reclamestrategieën.

 

Claire Nooij

Claire Nooij heeft haar basis in de fintech sector waarbij zij de strategische ontwikkeling van markten wereldwijd overzag.Zij zet zich al lange tijd in voor gelijke kansen; zowel prive als professioneel.

“Met deze vier vrouwen in ons team erbij versterken we ons bestuur enorm”, zo zegt Marije Cornelissen, directeur van UN Women Nederland. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking  om onze organisatie verder uit te bouwen.  

Het bestuur van UN Women Nederland bestaat nu uit 12 leden.