Vrouwen zijn bij uitstek degenen die nu in de frontlinie staan. Zij vormen meer dan 70% van alle gezondheidswerkers wereldwijd, net als in Nederland. Ook zijn zij vaak degenen die mantelzorg verlenen aan zieke familieleden of buren. Ervaringen met eerdere ziekte-uitbraken wijzen erop dat vrouwen meer kans op besmetting hebben door de rollen die zij vervullen in de wereld. Gelukkig is er ook veel waardering voor de mensen in vitale beroepen, de wereld ontdekt hoe essentieel zij zijn voor de samenleving. Hopelijk kunnen we dat vast houden, en is dit niet alleen een crisis maar ook een kantelpunt voor de wereld. Dat kan, als we nu actie ondernemen om vrouwen en mannen in de frontlinies en in kwetsbare posities te steunen, en hun thuisfront versterken. 

UN Women biedt op verschillende manieren hulp aan vrouwen en meisjes die in de knel komen, zoals in Jordanië, Libanon en Azië. Bekijk de projecten op onze speciale coronacrisis pagina.

Help ons met het voortzetten van deze en vele andere initiatieven om vrouwen te helpen in deze crisis, door te doneren aan het UN Women Emergency Fund. Iedere bijdrage is hard nodig! Ga naar onze donatiepagina om te lezen hoe je dit kan doen.