Wereldwijd komen miljoenen mensen in de knel door het coronavirus. Maar wereldwijd ontstaan gelukkig ook diverse initiatieven voor hulp en voor harten onder de riem. Naast het UN Women emergency fund voor noodhulp is er ook de internationale postercampagne ‘Be safe, Be smart, Be kind’.

 

Meedoen aan kan heel makkelijk door de poster te printen en achter je raam te hangen. Zo steken we elkaar een hart onder de riem, laten we zien dat niemand alleen staat en dat we ook aan mensen elders in de wereld denken. “Ik zie dat er een besef ontstaat dat we het samen moeten doen. Samen voorzorgsmaatregelen nemen om anderen en onszelf te beschermen. Op de hoogte blijven. En bovenal voor elkaar zorgen; kinderen, ouderen en mensen die nu extra kwetsbaar zijn. Ook nu, juist nu”, zo stelt Marije Cornelissen, directeur van UN Women Nederland. “Dat houdt niet op bij de grens. Als iets helder is, is het dat iedereen getroffen wordt, wereldwijd.”

Download hier de poster.