De organisatie

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Sinds 2016 bestaat er een Nederlandse tak; UN Women Nederland. Ons doel is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd en om internationale campagnes te voeren in Nederland, zoals Orange the World en HeForShe.
De organisatie in Nederland bestaat uit 9 bestuursleden, 3 managementteam leden en rond de 20 vrijwilligers. We doen het werk voor UN Women vooralsnog allemaal als vrijwilliger naast ons betaalde werk, hebben geen vast kantoor, maar ontmoeten elkaar regelmatig fysiek, naast onze levendige community in appgroepen en online meetings.

Als Network and Advocacy lid van het Management Team (MT) ben je een cruciale schakel in het bevorderen van onze missie door het opbouwen van sterke netwerken en het voeren van effectieve belangenbehartiging. Je werkt nauw samen met MT en bestuursleden en relevante belanghebbenden om de belangen van UN Women te behartigen en ons netwerk te versterken.

Taken

 • Netwerkopbouw
  • Identificeren, benaderen en onderhouden van strategische relaties met relevante partners, waaronder andere organisaties, bedrijven en overheidsinstantie;
  • Actief deelnemen aan netwerkevenementen, conferenties en bijeenkomsten om de zichtbaarheid van UN Women Nederland te vergroten.
 • Belangenbehartiging
  • Ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve belangenbehartigingsstrategie die in lijn is met de missie en doelen van de organisatie;
  • Vertegenwoordigen van UN Women Nederland bij relevante beleidsmakers en het lobbyen voor positieve veranderingen op specifieke gebieden
 • Samenwerking
  • Stimuleren van samenwerking tussen UN Women Nederland en andere organisaties, zowel nationaal als internationaal, om gezamenlijke doelstellingen te bereiken;
 • Informatievoorziening
  • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vakgebied, wet- en regelgeving, en beleid dat van invloed kan zijn op UN Women Nederland.
  • Delen van relevante informatie met het MT bestuur en de organisatie om weloverwogen beslissingen te ondersteunen.

Jouw profiel:

 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in netwerkopbouw en belangenbehartiging en beschikt over een relevant netwerk die je effectief kan inzetten voor het werk binnen UN Women Nederland;
 • Je hebt ervaring in het aansturen van een team (vrijwilligers en stagiaires) en weet mensen te coachen en te motiveren;
 • Je bent een strategische denker en hebt het vermogen om langetermijndoelen te formuleren en te bereiken;
 • Je bent een teamspeler met het vermogen om effectief samen te werken in een non profit organisatie;
 • Het is voor ons van belang dat je affiniteit hebt met vrouwenrechten en gendergelijkheid.

Wat we bieden

We bieden een uitdagende MT-positie voor een prachtig doel: gelijke rechten voor meisjes en vrouwen wereldwijd. Gezien onze vooralsnog beperkte middelen, kunnen we onze MT leden momenteel de maximale vrijwilligersvergoeding op jaarbasis bieden. Wat je daarnaast erbij krijgt is:

 • Een interessante rol waarbij jij je talenten kan inzetten voor belangrijke maatschappelijke thema’s op het vlak van vrouwenrechten en gendergelijkheid;
 • Samenwerken in een team van gepassioneerde vrijwilligers en stagiaires die strijden voor een gezamenlijk doel;
 • Hybride werken. We hebben geen fysiek kantoor dus je werkt vooral vanuit huis voor ongeveer 8 uur per week. Dit is minder in de zomer- en kerstvakantieperiode en meer tijdens campagnes; 
 • Veel flexibiliteit. We hebben geen vast werkrooster waardoor je in grote lijnen zelf je werk kunt indelen. Echter, is het voor de uitvoerbaarheid van de rol wel een vereiste dat jouw betaalde baan een hoge mate van flexibiliteit geeft zodat overleggen en aanwezigheid bij campagnes voor jou makkelijk te plannen zijn.  

Procedure

Als je geïnteresseerd bent in deze vrijwilligersfunctie dan ontvangen we graag voor 17 mei 2024 een motivatiemail en CV op hr@unwomen.nl. Daarna zullen we de meest geschikte kandidaten uitnodigen voor een online gesprek. We streven ernaar binnen twee weken na de sluitingsdatum een besluit te nemen. Voor vragen over deze functie kan je contact opnemen met Marije Cornelissen via 06-26320329.

Diversiteit
Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van UN Women Nederland. UN Women Nederland streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te worden waarin vrijwilligers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Gezien de huidige samenstelling van het team nodigen we daarom in het bijzonder mannen en genderdiverse kandidaten uit om te solliciteren.