Type stage: Stage waarin vanuit huis wordt gewerkt, met regelmatig online en af en toe fysiek (begeleidings)overleg, voor ongeveer 20 uur per week oplopend naar fulltime in de weken tussen half november en begin december​.

Periode: September 2024 tot December 2024, precieze start- en einddata kunnen in overleg worden vastgesteld, verlenging met aanvullende taken is mogelijk voor het gewenste aantal stage uren.

De organisatie

UN Women is de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Sinds 2016 bestaat er een Nederlandse tak; UN Women Nederland. Ons doel is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd en om internationale campagnes zoals Orange the World en HeForShe in Nederland. De organisatie in Nederland bestaat uit 9 bestuursleden, 4 managementteam leden en rond de 20 vrijwilligers. We zijn vooralsnog allemaal vrijwilligers en hebben geen kantoor, maar wel een levendige gemeenschap in appgroepen en online meetings.

De Orange the World campagne

De Orange the World campagne is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze campagne begint ieder jaar op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december, de internationale mensenrechtendag. In Nederland doen inmiddels ieder jaar rond de 200 gemeenten en vele organisaties mee. UN Women Nederland coördineert de campagne samen met Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. De Orange the World campagne is onze grootste campagne, waarvoor we meerdere stagiaires zoeken (voor management assistentie, communicatie en algemene en inhoudelijke ondersteuning) die in een team samenwerken.

Stagetaken

Als algemeen ondersteuner voor de campagne voor inhoud en evenementen ben je in samenwerking met de andere stagiaires en vrijwilligers medeverantwoordelijk voor het communiceren over de campagne, onderzoek analyseren voor campagne-activiteiten, contacten onderhouden met vrouwenorganisaties en andere organisaties in het veld rond de bestrijding van geweld tegen vrouwen en meisjes en het ondersteunen van evenementen tijdens de campagne. Ook kan de algemeen ondersteuner studenten helpen met hun onderzoek naar onderwerpen die gelieerd zijn aan de campagne, en met hulp van UN Women, zelfstandig voorlichting geven over de campagne.

De taken omvatten:

 • Ondersteuning bij de organisatie van campagne evenementen, onder andere de aftrap op 25 november;
 • Inhoudelijk uitzoekwerk, bijvoorbeeld rond cijfers en feiten rond geweld tegen vrouwen;
 • Contacten leggen met universiteiten, hogescholen, studentenverenigingen en studieverenigingen over deelname aan de campagne;
 • Voorlichting over campagne aan studenten;
 • Beantwoorden van vragen van studenten die onderzoek doen naar geweld tegen vrouwen en meisjes, in samenwerking met de stagiaire communicatie;
 • Contacten leggen met bibliotheken om deelname aan de campagne te stimuleren;
 • Inhoudelijke informatie van het hoofdkantoor uit New York samenvatten en vertalen voor gebruik in Nederland;
 • Meedenken over de ontwikkeling van een vragenspel rond ‘Grenzen en Wensen’ om jongeren te stimuleren het gesprek aan te gaan over seksuele intimidatie;
 • Aanwezigheid bij wekelijks online overleg UN Women intern;
 • Aanwezigheid bij regulier overleg nationale kerngroep;
 • Aanwezigheid bij wekelijks stagiaire overleg;
 • Vliegende keep voor diverse andere taken in samenwerking met het team.

Wat we vragen

Van de stagiaire vragen we de volgende kwaliteiten:

 • Vloeiend Nederlands en Engels spreken en schrijven;
 • Enige ervaring met organiseren van bijeenkomsten of evenementen;
 • Enig inzicht in onderzoek naar geweld tegen vrouwen en meisjes en voldoende vaardigheden om hier informatie over op te zoeken waar nodig;
 • Nauwkeurig in uitvoeren van taken; we moeten op je kunnen rekenen;
 • Aanwezigheid bij overleggen en events, verdere werktijd kun je zelf indelen;
 • Hoge mate aan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en eigen initiatief; als je zegt iets te regelen gaan we ervan uit dat het goed komt;
 • Stressbestendigheid; dynamische omgeving en hectisch werk, fijn als je zelf kunt aangeven als iets niet gaat lukken of dat je hulp nodig hebt;
 • Affiniteit met vrouwenrechten en gendergelijkheid.

Wat we bieden

We bieden een uitdagende stage voor een prachtig doel, het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd en in Nederland. Helaas kunnen we als vrijwilligersorganisatie geen stagevergoeding bieden, maar wat we wel kunnen bieden is onder andere:

 • Werken in een team van gepassioneerde vrijwilligers en stagiaires die samen strijden voor vrouwenrechten;
 • Netwerk opbouwen onder gemeenten en organisaties;
 • Onderzoeks- en organisatievaardigheden opbouwen;
 • Veel flexibiliteit en zelfstandigheid, naast de vaste overleggen kun je je eigen tijd indelen, zolang het werk maar gedaan wordt;
 • Eigen initiatief van stagiaires wordt toegejuicht, je ideeën en creativiteit zijn zeer welkom en je wordt behandeld als volwaardig lid van het team;
 • Begeleiding gebeurt op een aantal manieren; stagiaire overleg, appgroepen en regelmatig bilateraal met de directeur/campagneleider, en je kunt altijd aan de bel trekken als iets niet lukt of onduidelijk is.

Selectieprocedure

Als je geïnteresseerd bent in deze stage vacature dan ontvangen we graag een motivatiebrief van je, waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent voor deze stage, met je CV. Deze kunnen naar hr@unwomen.nl gestuurd worden. De sluitingsdatum voor sollicitatie is 30 juni 2024. Daarna zullen we de meest geschikte kandidaten uitnodigen voor een (online) gesprek en streven ernaar binnen twee weken na de sluitingsdatum een besluit te nemen.